LHBT-specifieke hulpverlening

 

Waarom LHBT-specifieke oftewel ‘roze hulpverlening’? Wat is er dan zo anders?

In deze hulpverlening roosstaat in eerste instantie de aandacht centraal die ik heb voor ontwikkelingsprocessen rondom seksuele identiteit en dilemma’s en stagnaties die een rol kunnen spelen bij homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenderisme.

Worstel je met je coming-out?
Vind je het moeilijk om jezelf te accepteren zoals je bent?
Raak je een beetje verstrikt in je biseksualiteit?
Leef je in grote verwarring rondom je transgender zijn?
Speelt het geloof/religie een grote rol bij jouw LHBT-zijn?

Zit je met één van bovenstaande vragen en zou je je graag weer vrij voelen om te zijn wie je bent?
Mail of bel me dan eens voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wat heb ik jou dan te bieden?

Omdat ik mede uit ervaring weet wat dit alles voor je kan betekenen en wat een worsteling je coming-out kan zijn (vooral/zeker ook in combinatie met religie), ben ik goed in staat jou te begeleiden en ondersteunen in de verschillende fasen die je als LHBT’er doorloopt.
Ik weet een veilige en warme setting te creëren waarin je alles kunt vertellen waarmee je worstelt en waarmee we dan aan de slag kunnen gaan.
Mijn doel is je de vrijheid, dat je je weer vrij voelt om te zijn wie je bent, terug te geven, zodat je je weer kunt verbinden met jezelf en de mensen om je heen.

De klachten die je kunt ervaren, en waarmee je bij mij terecht kunt, zijn o.a.:

Veel spanning
Veel piekeren
Depressieve gevoelens
Sociale isolatie (eenzaamheid)
Grote onzekerheid en identiteitsverwarring
Negatief zelfbeeld
Suïcidaliteit

LHBT en religie

Als je er als christen, moslim, joodse gelovige of hindoe achter komt dat je homo, lesbische of bi gevoelens hebt kan dat behoorlijk schrikken zijn.
Vragen als ‘Ben ik nog wel een goede christen, moslim, joodse gelovige of hindoe?’, ‘Word ik ooit geaccepteerd door andere christenen, moslims, joodse gelovigen, hindoes als zij van mijn gevoelens weten?’ en ‘Kan ik nu wel een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht?’ kunnen je dan flink onzeker maken.
Ook als gelovige transgender kun je behoorlijk in conflict komen met jezelf of met de mensen om je heen, want vragen als ‘Mag ik nu wel laten snijden in een gezond lichaam?’, ‘Hoe reageren de mensen om me heen?’ en ‘Moet ik het nu wel vertellen bij mijn nieuwe werkgever?’ kunnen je behoorlijk parten gaan spelen tijdens het gehele transitieproces.
Er zijn heel veel verschillende visies op LHBT en religie maar uiteindelijk bepaal jijzelf hoe je je voelt en hoe je met je gevoelens en met je geloof om wilt gaan. Anderen kunnen en mogen dat niet voor jou bepalen.

Wat heb ik jou, als gelovige LHBT’er, te bieden?

Ik kan jou hierin ondersteunen en begeleiden zodat je gaat ontdekken wat voor jou de beste keuze is en waarbij jij je het gelukkigst voelt, want dat is toch waar het leven om draait!?

Wil je meer informatie over LHBT en religie kijk dan op www.iedereenisanders.nl

Roze 50 plus

Als roze oudere zit je wellicht met een aantal dilemma’s:

‘Moet ik het nu op mijn leeftijd nog wel of niet naar buiten brengen?’
‘En wat kom ik dan allemaal tegen?’
‘Is dat het allemaal nog wel waard?’
‘Hoe reageren de mensen om me heen?’ (bv in het verzorgingshuis)

Herken je je hierin en heb je het gevoel dat je altijd een dubbelleven hebt geleid?
En heb je het gevoel dat je hierdoor nu in een isolement dreigt te geraken omdat je geen ruimte voor je levensverhaal en leefstijl kunt vinden of durft te creëren?

Wat heb ik jou dan als ‘roze oudere’ te bieden?

In eerste instantie een luisterend oor zodat je eindelijk eens in alle veiligheid en openheid je verhaal kunt vertellen. Daarna kunnen we gaan kijken óf en hóe we een veilige voedingsbodem kunnen creëren in jouw omgeving, waar dat dan ook is. Dat kan in je familie/vriendenkring zijn, binnen je hobbyclub of in het verzorgingshuis.
Daarnaast kunnen we samen op zoek gaan naar roze activiteiten en/of evenementen in de buurt, zodat je met andere roze ouderen in contact komt en hierin een stukje herkenning en erkenning in kunt vinden.