Wandel/natuurcoaching

Wandel/natuurcoachingwandelschoen is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als extra hulpbron of inspiratiebron wordt gebruikt. Als wandel/natuurcoach begeleid of coach ik jou tijdens een wandeling  in de natuur (in de stad kan natuurlijk ook), waarbij we beiden geïnspireerd worden door de kracht, wijsheid en creativiteit die in de natuur verborgen zit.

Het pad waarop we lopen symboliseert jouw levenspad, en gaandeweg verandert de omgeving en hiermee jouw visie op dit levenspad. En door te bewegen komt ook jouw psyche en jouw leven in beweging. Hoofd en lichaam worden met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel.

Tevens worden je zintuigen maximaal gebruikt en geprikkeld. De geluiden, de kleuren, de geuren, de regen en de wind langs je huid, het draagt allemaal bij aan een groter bewustzijn van jezelf.
Wandelen geeft rust en ruimte in je hoofd en daardoor is het gemakkelijker om te luisteren naar je eigen innerlijke stem.
Door buiten in de natuur te zijn worden situaties en problemen luchtiger en lichter, ze komen gemakkelijker naar boven en je zult merken dat het praten erover bijna als vanzelf gaat.

Kortom, wandel/natuurcoaching is een positieve en ontspannen manier van hulpverlening en is eigenlijk in vrijwel alle situaties en problemen toepasbaar.

Wat voor soort wandelingen heb ik je te bieden?

Stressreleasewandeling
Levensloopwandeling
Relatiewandeling
Kwaliteitenwandeling
Loopbaanwandeling
Affirmatiewandeling

De meeste wandelingen beginnen met een korte stiltewandeling.